BEYArK | Qui Som i Què Fem
13383
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13383,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BEYARK

Arquitectura justa i sostenible

BEYArK és un préstec de la paraula beyak, provinent del gussilaay, un dialecte de la llengua djolà que es parla principalment al sud-oest del Senegal, a la regió de Casamance. El gusilay es parla a Thionck Essyl, el poble que ens ha vist créixer com a grup.

BEYArK” és la materialització del somni compartit entre 6 apassionades de l’arquitectura. Unides per les experiències que hem tingut treballant com a voluntàries a Senegal, Marroc i Nepal hem volgut fer un pas més enllà i crear el nostre propi projecte. BEYArK creu en l’arquitectura per la transformació de l’entorn a través de la tecnologia apropiada lligada al territori, fomentant la sostenibilitat social, ambiental i econòmica. Aposta per l’intercanvi com una eina de creixement i apropament cultural i professional. /beyak/, en gusilay, vol dir “tot anirà bé”. BEYArK, doncs, és per definició una arquitectura esperançadora. I és des d’aquesta perspectiva optimista que us convidem a formar part d’aquest projecte.

VALORS

Sostenibilitat

Vivim en un món de recursos finits. Hem d’assumir la nostra responsabilitat i ser coherents amb uns sistemes creatius i constructius que respectin la nostra terra.

Eficiència

No hi ha res més bonic que fer el màxim amb el mínim. L’objectiu no és només aconseguir el fi en si mateix sino arribar-hi treient partit dels recursos disponibles per generar nous sistemes que aportin més valor del que consumeixen.

Cooperació

Per tal d’aconseguir un bon resultat el més important en el procés projectual és la col·laboració dels diferents agents que hi participen sumant coneixements, esforços, eines i creant sinergies.

Adequació a l’entorn

L’objectiu final de l’arquitectura són les persones. El lloc, la societat i la cultura són una part intrínseca a cada projecte.  L’entorn i el projecte han d’estar lligats per tal de crear un espai que dóna més del que rep.

METODOLOGIA

Hi ha molts camins per arribar a un mateix objectiu. Creiem en la importància del procés com una eina pròpia de desenvolupament i aprenentatge.

EQUIP

El recorregut personal i professional de cadascuna de nosaltres ens complementa.

Compartim valors i moltes inquietuds que ens identifiquen i que volem donar forma amb aquest projecte que és BEYArK.

Àngela G. Casas

Arquitecta

Mireia Masó

Arquitecta

Patrícia Font

Arquitecta Tècnica

Aina Tugores

Arquitecta

Marta Marcén

Arquitecta

Emma Ferrer

Arquitecta

BEYIVALENTES

Gràcies a totes les persones que col·laboreu amb BEYArK.

Trenqueu amb la rutina i viatgeu molt lluny per construir una nova vida durant uns mesos però que dura per sempre. Apreneu alhora que ensenyeu i sempre torneu amb un somriure a la cara. Sou molt grans, sou beyivalentes.

1
Carmen de la Fuente | Joana Rahola
2
Thomas Mfomo | Clara Pumarega
math-torn3
Brenda García | Cristian Morales
math_torn4
Eulàlia Puig | Nerea Martínez
rpt
Remí Viladrich
laura
Laura Vall
olga
Olga Virtanen
victoria
Victòria Solina