Aviat la llar d'infants de Niaganane obrirà les seves portes | beyark
16888
post-template-default,single,single-post,postid-16888,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Aviat la llar d’infants de Niaganane obrirà les seves portes

El 3 de desembre la Laura tornava cap a Barcelona després de tres mesos a Thionck Essyl, Senegal, on ha participat en la direcció d’obra de la Llar d’Infants de Niaganane. Un projecte nascut de la col·laboració de Los Amigos de Thionck Essyl de Asturias i BEYArK.

Aquest centre compleix amb la necessitat de la comunitat de Thionck Essyl de comptar amb una llar d’infants en cada un dels seus barris, ja que fins ara, el barri de Niaganane només comptava amb dues aules pertanyents a l’escola de primària Sekou Mbary Djiba.

La llar d’infants està construïda dintre del complex escolar del barri de Niagagnane. L’accés està marcat per l’arbre de la Casamance, el Manguier, dona l’ombra necessària perquè les mares i pares que venen a buscar els seus infants tinguin un espai d’espera sota cobert vegetal.

El projecte compta de 4 mòduls que donen servei als mestres per poder-se reunir i tres aules per diferents edats de creixement escolar (petite, moyenne i grande section).
Aquests espais queden coberts per la l’estructura metàl·lica que suporta la coberta i dibuixa una un espai d’ombra irregular gràcies a la seva geometria asimètrica.
La coberta està concebuda per crear espais d’ombra i continuïtat a totes les sortides de les aules i és l’element d’unió del projecte.  

L’accés està marcat per una gran gelosia que dona la transparència i intimitat pels moments d’arribada i recollida dels infants. Un espai que es dilata entre el mòdul dels mestres i l’aula de la petit section.

El pati ha estat concebut per donar lloc a la imaginació del joc, els moviments, les alçades i desnivells que es creen per la pròpia geometria del projecte acompanyat-los de plantacions d’arbres que aportaran l’ombra necessària en dies de fortes calors.