Acabem la Maternitat de Thiobon | beyark
16219
post-template-default,single,single-post,postid-16219,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Acabem la Maternitat de Thiobon

Ja hem acabat el projecte de la  Maternitat de Thiobon! Un projecte que va començar al 2016 amb la primera col·laboració entre la acabada de nèixer BEYArK i l’Associació Acció Solidària del Vallès, una ong amb anys d’experiència en aquesta regió del Senegal.

la primera col·laboració entre la acabada de nèixer BEYArK i l'Associació Acció Solidària del Vallès

El projecte de la maternitat neix de la necessitat de Thiobon (localitat de la Baixa Casamance) de comptar amb un centre sanitari amb unes condicions òptimes. Sovint les mares s’havien de a l’hospital més proper per tal d’assegurar-se d’una atenció sanitària en millors condicions. L’alternativa era donar llum a casa, sense cap acompanyament mèdic, amb tots els riscos que això comporta per les mares i els nadons. La nova maternitat substitueix l’antiga i es situa al mateix recinte. La idea del projecte consisteix en la creació d’un espai tancat en sí mateix, amb un pati central. Això permet a les mares estar a l’aire lliure en un ambient íntim, afavorint les costums i relacions socials que es generen a l’entorn de la maternitat.

.